De aankoop van een tweede ligfiets

Vandaag kocht ik een tweedehands Nazca Explorer, inclusief Radical Design banaan tassen en achter tas. Na een proef ritje besloot ik hem te kopen. De buis moet nog wel wat verder uitgeschoven worden omdat de trappers momenteel te dicht bij het zitje zitten. Ook moet de voorderailleur recht gezet worden en moeten de banden opgepompt worden. Maar ik ben er reeds mee naar huis gefietst en dat ging goed.

Ik kan dus nog niet helemaal eerlijk vergelijken met mijn Challenge Furai ligfiets, omdat de afstelling nog niet goed is en omdat de banden niet goed op druk waren. Maar de eerste indruk is dat de fiets comfortabel rijdt – dit exeplaar heeft een onderstuur en voor – en achter vering. Wel rijdt de fiets minder strak en fel dan de Challenge, en vermoedelijk ook wat langzamer, maar wel heel comfortabel.

Het zitje is naar mijn idee iets te klein voor mij, hoewel het niet erg storend is. Ook dit zitje heeft een raar vervelend bochtje bovenin – net zoals het Challenge zitje dat ook had, dat is er inmiddels afgezaagd. Ik heb nooit begrepen waarom zitjes met zo’n rare bocht gemaakt worden omdat een gezonde rug altijd recht van vorm is.

Ik ben erg blij met de aankoop – binnenkort ga ik de fiets aan een uitgebreide inspectie onderwerpen en alles afstellen om daarna de eerste toertocht te maken.

Total distance: 26558 m
Total Time: 01:41:22
Download

4 gedachten over “De aankoop van een tweede ligfiets

 1. Peter

  Hallo Jeroen,

  Veel fijne kilometers gewenst met je nieuwe fiets.

  Trouwens mooie foto’s gemaakt in Denemarken.
  Komt er nog een reis verslag?

  Peter

  Reageren
  1. j.postema Bericht auteur

   Hoi Peter,

   dank je! Ik zal proberen binnenkort een reisverslag te plaatsen voor de afgelopen vakantie, want ik heb nog niets geschreven en hoe langer ik daarmee wacht hoe meer ik vergeet… Groeten, Jeroen.

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.