Naar Bawinkel

Vandaag maakte ik een trainingsrondje naar Bawinkel. Volgens een vriend van mij zou daar een fraai Heimathaus staan. Hij had er een panorama foto van gemaakt en het leek heel wat. Bij aankomst herkende ik het Heimathaus, ik had het al eerder bezocht. Het zag er minder indrukwekkend uit dan op de foto dus fietste ik snel verder richting de Eems.

De vorige tocht was ik spiritus vergeten om koffie te maken, dit keer was ik de aansteker en koffie vergeten. Ik kocht beide zaken zodat ik aan de Eems kon plaatsnemen op een bankje om vervolgens koffie te bereiden. Het was aangenaam stil hier aan het water, ik zag enkel wat hardlopers en fietsers en een fraai schip uit Zwolle dat voorbij voer. Een jongen met capuchon op zijn hoofd zat op het dak van het lage schip met een mobiele telefoon in zijn handen. Het blijf mij verbazen hoe populair deze vervelende apparaten zijn.

Ik zat hier erg ontspannen dus besloot ik nog een tweede kop koffie te maken. Daarna reed ik naar Meppen om wat te eten. In een buitenwijk van de stad liep in het donker een jongen die om hulp vroeg. Hij moest naar de supermarkt en wist de weg niet. Ik was er bekend en bevestigde dat het hier een doolhof is. Ik vertelde dat de supermarkt vermoedelijk gesloten zou zijn want het was al half tien in de avond. De jongen vertelde mij dat hij in de buurt van de supermarkt moest zijn, want hij was hier net gearriveerd in Meppen en was hier nog niet bekend. Hij was achttien jaar oud en ging als betaald voetballer aan de slag bij de voetbalclub van Meppen. Hij zat in het derde nog wat, ik ben de naam vergeten, maar kennelijk was het een erg goede voetballer en kreeg hij er voor betaald. Hij kwam uit Hamburg. Nadat ik hem door het doolhof had geloodst fietste ik terug richting huis.

Het ging nog even regenen waardoor er nevel ontstond in het Oosterbos. Het was weer een aangename fietstocht.

Total distance: 109825 m
Total Time: 07:09:49
Download

4 thoughts on “Naar Bawinkel

 1. Citaat:
  ‘Het blijf mij verbazen hoe populair deze vervelende apparaten zijn.’

  Dag Jeroen,

  Je opmerking wekt de schijn dat je zelf niet in het bezit bent van een smartphone.
  Anders zou je wel beter weten.
  In welk opzicht irriteren jou deze apparaten dan?
  Of anders gezegd: Waar heb je dan last van? Die mensen doen jou toch niks.

  Vr. groet,
  Martin

  • Hoi Martin,

   bedankt voor je reactie. Het klopt dat ik smartphones vervelende apparaten vind, deze afkeer is vooral ontstaan omdat ik vaak in het verkeer mensen tegenkom die met hun smartphone bezig zijn en niet hun aandacht bij het verkeer hebben. Maar ook de regelmatige opmerkingen uit mijn omgeving dat je niet meer zonder zo’n apparaat kunt en dat je veel mist zonder zo’n apparaat vind ik zwaar overdreven. Vroeger sprak ik bijvoorbeeld nog wel eens mensen in de trein, tegenwoordig gaat dat naar mijn idee minder gemakkelijk omdat veel mensen direct hun oordoppen in doen en hun telefoon inschakelen.

   groeten, Jeroen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *