Naar Papenburg

Vandaag maakte ik een aangenaam trainingsrondje naar Papenburg. Ik vertrok laat – tegen vieren – maar ondanks weinig trainingskilometers de afgelopen weken begon het lekker met snelheden tegen de 30 km/uur. Het was aangenaam zonnig en redelijk windstil weer. Toen ik in Wesuwe was besloot ik langs de Eems omhoog te fietsen. In Haren was een kermis en, tot mijn verbazing, waren de winkels geopend. Dat zie je in Duitsland niet vaak, en terecht. Ik bezocht een leuke kleine boekenwinkel.

Daarna reed ik verder, ik bezocht nog een klein kapelletje. Het kapelletje zag er tamelijk lelijk uit met kunststof kozijnen en glimmende dakpannen en moderne bakstenen, maar de plek in het bos met heuvels was fraai en rustgevend.

Al snel arriveerde ik in Lathen. Tegenwoordig kun je steeds meer over geasfalteerde brede fietspaden rijden langs de Eems. Het is hier wat mij betreft heel aangenaam fietsen. Ik besloot, ondanks het late vertrek, toch naar Papenburg te fietsen om daar wat te eten.

Het was wel even een overgang want het was erg druk met rondrennende erg aktieve kinderen – wild renden ze schreeuwend rond door het restaurant. Eigenlijk leek bijna iedereen wild en druk hier. Maar dat komt ook omdat het een groot contrast is met het stille fietsen in de natuur en omdat ik zelf een lege maag had. En deze bezoekers komen uit een automobiel en hebben niet de vermoeidheid van fysieke inspanning en hebben tevens flink wat suikerhoudend voedsel geconsumeerd. Nadat ik zelf wat had gegeten werd alles weer rustig en stapte ik weer naar de fiets om aan de terugweg te beginnen.

Via de Meyer Werft waar een groot, net nieuw cruise schip lag, fietste ik naar huis. In groepjes van drie zag ik fotografen bij het water staan met hun camera op statief. Ze wachtten, ik vermoed op het vertrek van het grote cruiseschip. Ik zag Chinese tekens op de wand van het schip en tevens kleurrijke tekeningen die een Oosterse indruk gaven. Voor meer informatie over dit schip klik hier. De lucht was oranje en het werd volledig windstil.

Ik kon ook op de terugweg het tempo makkelijk boven de 20 km/uur houden. Net over de grens in Nederland boven Bourtange pakte ik de brander er bij om koffie te maken. Helaas kwam ik tot de ontdekking dat ik de brandstof – spiritus – was vergeten mee te nemen. Dus dronk ik wat water en at ik chocolade om daarna het laatste stukje te fietsen.

Het was een hele aangename tocht en de ligfiets rijdt nog steeds prima.

Total distance: 131776 m
Total Time: 07:15:23
Download

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.