Wintertocht

Afgelopen woensdag had ik behoefte aan wat lichtaamsbeweging, dus pakte ik de ligfiets om een stukje te fietsen. Er viel natte sneeuw en ik had aardig wat wind tegen op de heenweg. In combinatie met de fietspaden die tot mijn verbazing buiten Emmen veelal niet gestrooid waren, was het zwaar fietsen. Wat ook niet meehielp waren de gewone platform pedalen die ik voor vertrek had gemonteerd. Het idee was dat ik dan met mijn lederen wandelschoenen kon fietsen omdat ik dacht dat die warmer zouden zijn dan mijn kusntstof zomer MTB fietsschoenen. Ik was vergeten dat door de dikkere zool de effectieve afstand van het zitje tot trapas verkleind werd waardoor ik wat meer kracht op mijn kniegewrichten waarnam.

Aanvankelijk dacht ik dat mijn achterrem aanliep. Na wat klooien bleeft de fiets maar traag aanvoelen dus sloopte ik de hele achter remklauw van het frame, maar ook hierna bleef de fiets traag aanvoelen en reed ik meestal maar zo’n 17 km / uur maximaal.

Ik voelde mij ook niet erg energiek en bij een bankje bij een visvijver vroeg ik mij af of de laag sneeuw / ijs die tussen spatbord en voor buitenband was opgehoopt de oorzaak van de traagheid was. Omdat het voorspatbord toch al voor de helft afgebroken is, besloot ik het hele spatbord er af te slopen. Er stond een prullenbak naast het bankje dus het spatbord kon gelijk netjes de prullenbak in.

Daarna bleef het langzaam gaan, ik besloot dat het dan wel de tegenwind i.c.m. het laagje sneeuw op het fietspad moest zijn. Normaal rijd ik niet met slechts 1 rem, maar omdat ik toch zo langzaam fietste maakte ik voor deze keer een uitzondering.

Tot mijn verbazing waren de wegen, inclusief fietspaden, zodra ik de grens overstak in Duitsland direct veel schoner en sneller te rijden. Verbazingwekkend dat het hele fietspad van Schoeninghsdoft tot Meppen helemaal schoon was. Zo kwam ik toch nog op een aannemelijk tijdstip in Meppen terecht.

Ik voelde mij nog steeds energie-loos en matig, dus besloot ik een ongezonde maaltijd te consumeren. Helaas stond er een vervelende radio aan waardoor het niet echt een ontspannen bezoek was. Het hielp ook niet mee om precies tijdens spitsuur in Meppen te arriveren bij dit slechte weer – de rijen langzaam rijdende auto’s leken nog groter dan normaal en soms was de luchtkwaliteit langs deze wegen erg matig.

Toen ik na het eten Meppen uitreed en mijn maag weer gevuld was werd het opeens weer vredig en ontspannen rustig. Er liepen nog wat hardlopers rond vlak buiten het centrum en mensen waren hun hond aan het uitlagen. Via een bosje aan de Eems reed ik via Versen weer terug naar huis.

Dit keer was het een wat minder comfortable tocht, de volgende keer gaan de Bebop pedalen er weer op!

Total distance: 72147 m
Total Time: 06:43:26
Download

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *