Naar Leer en Ditzum

Gisteren besloot ik voor de verandering weer eens een fietstocht te gaan maken. Het aanvankelijke plan was om naar Papenburg te rijden maar voor Papenburg besloot ik Papenburg over te slaan en naar Leer door te fietsen, want daar ben ik wat minder vaak geweest.

Iets voor leer rekende ik uit dat ik niet al te laat in de avond ook nog wel in Ditzum kon arriveren dus besloot ik nog een stukje verder te fietsen. Het ging namelijk tot mijn verbazing goed, ik kon een aardig tempo handhaven en voelde mij niet moe.

Het was in het begin van de tocht wel benauwd warm. Bij een bakker consumeerde ik een koffie met gebak. Bij Weener besefte ik mij dat ik hier niet meer via de oude spoorbrug kon oversteken – deze is stuk gevaren. Dat kwam niet zo handig uit want hierdoor moest ik de spoorbrug bij Leer nemen en die lag wat uit de route naar Ditzum. In Leer bezocht ik eerst een vesting. Dat was wel aardig maar niet heel erg bijzonder. Maar toch iets in een gebied wat ik nog niet eerder heb bezocht. Vervolgens moest ik nog een stuk omrijden naar de supermarkt om extra eten te kopen omdat de tocht wat langer dan aanvankelijk gepland zou worden.

Er volgde nog een stortbui en vervolgens fietste ik via Bingum omhoog naar het toeristische Ditzum. Hier vond ik drie naast elkaar gelegen restaurants waarvan de terrasjes vol met vijftigplus toeristen zaten. Ik vermoed dat dit de campermobieltoeristen zijn – je ziet als je Ditzum van de oostelijke kant nadert een groot veld vol met lelijke witte campermobielen staan. De mensen waren allemaal netjes gekleed en zaten, zoals altijd in Duitsland, aan het bier. Ze keken mij aandachtig aan toen ik mijn ligger tegenover tegen een muurtje plaatste en vervolgens stapte ik een van de twee of drie visrestaurants in om te informeren of ik ook iets zonder vis kon eten. Dat kon en het was een aardige maaltijd. Het zou een lokaal gerecht zijn en het smaakte goed. Echter, extreem vol en verzadigd was ik nog niet, maar het was lekker.

Daarna fietste ik door het open landschap terug naar huis. Ik nam nog een koffiepauze om wat te eten en maakte met de brander koffie. Ik kon een goede snelheid aanhouden zodat ik niet overdreven laat thuis was.

Total distance: 188535 m
Total Time: 13:26:38
Download

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.