Vejle

Vandavond ben ik na een stevige tocht in Vejle aangekomen. Ondanks dat het voor het afbreken van de tent tot begin van de avond grotendeels regende was het een erg aangename dag.

Ik had geen last meer van de geirriteerde huid en de kleur van het licht en de natuur is ondanks de nattigheid fraai. Ik heb ondanks de grote afstand, die onbekend is door defecte gps, veel naar eigen zeggen fraaie foto’s gemaakt. Ik merk ook dat ik mij mentaal beter voel als ik de hele dag door kan fietsen. Zo blijf je in een bepaalde flow en de voortgang op de kaart werkt ook motiverend. Tevens voel je een aangename combinatie van vermoeidheid en adrenaline?

Ook vandaag twee kleine pech gevalletjes die ik snel kon verhelpen: een los boutje van de voorste tassen drager, vermoedelijk omdat voor vertrek al een busje kwijt was. Daarom nu tegen de voorvork vast gezet, ik verwacht dat hij voorlopig vast blijft. Vlak voor Vejle kon de voorderailleur de ketting niet meer opschakelen uit het kleinste blad, gelukkig geen gebroken kabel maar een losse kabel die snel weer vast is gezet.

De stevige wandelschoenen kwamen vandaag goed van pas toen ik een stijle helling wilde afdalen en een klein stroompje dat door een groen dal liep wilde oversteken om foto’s te maken.

Ik heb nog niet de moeite gedaan om foto’s te plaatsen omdat fietsen nu prioriteit heeft. Ik zal proberen binnenkort wat foto’s hier te plaatsen en tevens een backup te maken van alle tot nu toe gemaakte foto’s want ik heb naar mijn mening veel bijzondere plekjes bezocht en vastgelegd.

Met de knie gaat het ook goed: vandaag waren er veel korte maar soms stevige klimmetjes en afgezien van een incidenteel stijf gevoel geen toename hiervan. Nu voel ik ook niets. Noorwegen wordt hierdoor een optie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *