Bernburg

Hoi,

inmiddels ben ik weer wat verder gekomen en ik houd vandaag een rustdag in Bernburg. Tot de Harz had ik mooi weer. De R1 fietsroute die ik momenteel volg gaat over veel slechte onverharde wegen en daardoor gaat het veel langzamer dan ik gewend ben. Ook ging het aardig op en neer bij de Harz.

Bij Wernigerode besloot ik een stukje aan de route toe te voegen en naar de camping in Schierke te fietsen. Het was zo’n tien kilometer klimmen, ongeveer 300 meter totaal. Bij de camping aangekomen meende ik een bekend gezicht te herkennen van een ligfietstreffen. Dat bleek juist te zijn, even later arriveerde nog een bekend gezicht. Met deze mensen heb ik een tijd gepraat en ik heb met hun meegegeten. Ze waren met atb-fietsen en maakten dagtochten vanaf de camping.

Helaas begon het de volgende dag te regenen en lag het hele gebied in de wolken. Toch ben ik naar het hoogste punt van de Harz, Brocken, gefietst. Dat was ook tien kilometer fietsen en 500 meter klimmen. Toen ik bij de top arriveerde was het zeer mistig, ik kon ongeveer tien meter vooruit kijken. Zelfs de bouwwerken kon je nauwelijks zien. Jammer dat ik het mooie uitzicht hier heb gemist. Jammer genoeg bleef het vervolgens bijna drie dagen achtereen regenen.

Ik reed de volgende dag naar Thale. Inmiddels was alleen de slaapzak nog min of meer droog en de regen ging vervelen. Het was ’s morgens nog geen 8 graden dus het werd hier kouder dan wat ik normaal in Scandinavie gewend ben. Gisteren was het männertag / vaderdag en de hele dag liepen er groepjes mannen met alcohol op straat. Later op de dag ook een boel harde muziek en het ging me op het laatst wel wat vervelen hoewel de mensen niet vervelend waren. De route ging over slechte wegen en door de regen was het modderig. Er waren onderweg geen campings en pas laat op de avond vond ik hier na 108 kilometer fietsen eindelijk een camping. Gelukkig was het hier rustig en niet volgeboekt vanwege de männerdag zoals de vorige camping eigenaar had voorspeld.

Vandaag schijnt de zon weer en is het een stuk warmer. Ik houd een rustdag omdat ik aardig moe ben en omdat alles moet drogen. Ook overweeg ik sandalen te kopen omdat mijn zware wandelschoenen doorweekt zijn en erg langzaam drogen waardoor ik nu blaren op mijn voeten heb waardoor ik nogal ongelukkig loop. Alles verloopt dus wat langzamer en moeizamer dan andere vakanties, maar afgezien daarvan gaat het fietsen goed. De blessure blijf ik af en toe wel voelen maar het lijkt stabiel. Ik fiets morgen verder richting Berlijn.

Helaas gaat het versturen van foto’s hier vrij lastig. Hierbij toch enkele snel geselecteerde foto’s van de eerste dagen:

3 reacties op “Bernburg

 1. Fijn dat de blessure niet verergert!!

  In een grote stad is wel een internet cafe, zodat je foto’s zou kunnen uploaden.

  Ik ga nu een fietstochtje maken.

 2. Hallo Jeroen,

  Leuk om je tocht te volgen. Leuke foto’s die je hebt gemaakt.
  Veel plezier en mooi weer!!!!!

  Groetjes van Betty

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *